Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wanlin

Snel online energie vergelijken in Wanlin? Dankzij energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle erkende energieleveranciers als Watz en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wanlin het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je op energiehunter.be praktische info over thema’s als verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 360,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wanlin?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Wanlin. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wanlin is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderde eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wanlin, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filters in de tool checkt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wanlin

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wanlin heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Houyet wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Wanlin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 32,80%
 • Centrale postcode: 5564
 • Mazout: 2760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-wanlin

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Wanlin bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle abonnementen check jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Wanlin, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.wasewind.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wanlin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €390 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Wanlin. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wanlin. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE + Watz. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wanlin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wanlin en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Wanlin

De meeste aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Wanlin. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Wanlin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Houyet zijn er vele acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5564. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Engie diensten.