Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hour

Meteen energie vergelijken in Hour? Geholpen door energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle interessante bedrijven als bijv. Essent & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Hour de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je op energiehunter.be waardevolle informatie over thema’s zoals de overstapservice en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 225,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hour?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hour. Van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hour is? Geef snel de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hour, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de Energiehunter achterhaalt men zonder problemen een energieproduct dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hour

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Hour is Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Houyet is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Hour

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel duurzaam: 32,70%
 • Postcodegebied: 5563
 • Verbruik stookolie: 2750 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-hour

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Hour ligt dit gemiddeld op 1430 m3 en nog eens 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement check je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hour, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante actie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.luminus.be en ook www.energypeople.be. De betreffende leverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hour


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 opleveren. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hour. Daarna is de besparing het grootst. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hour. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt je gekozen gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste partij. Bedrijven als Luminus, Essent + Comfort Energy. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hour vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hour en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hour

Het gros van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Hour. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Hour vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Houyet bestaan er tegenwoordig vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5563. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Antargaz energie.