Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mesnil-Saint-Blaise

Snel energie vergelijken in Mesnil-Saint-Blaise? Aan de hand van deze website ontdek je snel en simpel alle erkende bedrijven zoals Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Mesnil-Saint-Blaise voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over onderwerpen als o.a. het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mesnil-Saint-Blaise?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Mesnil-Saint-Blaise. Van Engie tot een speler als Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mesnil-Saint-Blaise is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze energie bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mesnil-Saint-Blaise, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je simpel en snel een energie-abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mesnil-Saint-Blaise

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Mesnil-Saint-Blaise betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Houyet valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Mesnil-Saint-Blaise

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene stroom: 32,40%
 • Hoofdpostcode: 5560
 • Verbruik Mazout: 2720 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-mesnil-saint-blaise

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Mesnil-Saint-Blaise bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 en 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten vind jij gegevens aangaande type stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Mesnil-Saint-Blaise, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieder tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be en ook www.belpower.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mesnil-Saint-Blaise


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €355 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mesnil-Saint-Blaise. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Mesnil-Saint-Blaise. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare leverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Belpower. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Mesnil-Saint-Blaise vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mesnil-Saint-Blaise en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mesnil-Saint-Blaise

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Mesnil-Saint-Blaise. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Mesnil-Saint-Blaise vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Houyet kennen we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5560. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy energie.