Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oizy

Zonder problemen energie vergelijken in Oizy? Met behulp van onze website achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare energiebedrijven als Eneco en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Oizy prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over zaken zoals verbruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 295,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oizy?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Oizy. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oizy is voor jouw verbruik? Voer hieronderde benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oizy, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool zoek jij simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oizy

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Oizy betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bièvre is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Oizy

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel groen: 31,80%
 • Hoofdpostcode: 5555
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2660 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-oizy

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Oizy bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 en 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante energie aanbieders. Van elk pakket tref je info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oizy, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Oizy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €310 winst geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Oizy. Dan is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Oizy. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oizy vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oizy en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Oizy

De meeste energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Oizy. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Oizy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Bièvre onderscheiden we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5555. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Eneco energie.