Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Monceau-En-Ardenne

Snel online energie vergelijken in Monceau-En-Ardenne? Dankzij energiehunter.be tref je snel en simpel alle grote energie aanbieders. Je kunt denken aan Eneco & Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Monceau-En-Ardenne de laagste prijs biedt. Ook tref je via de energievergelijker waardevolle info over topics als bijv. onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Monceau-En-Ardenne?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Monceau-En-Ardenne. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Monceau-En-Ardenne is? Voer direct jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze energie tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Monceau-En-Ardenne, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de energievergelijker vind jij probleemloos een contract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Monceau-En-Ardenne

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Monceau-En-Ardenne betreft Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Bièvre is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Monceau-En-Ardenne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 31,60%
 • Centrale postcode: 5555
 • Mazout verbruik: 2640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-monceau-en-ardenne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Monceau-En-Ardenne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 en 3400 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Vaak kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen check je informatie als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Monceau-En-Ardenne, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier gespot? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.aspiravi.be. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Monceau-En-Ardenne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €350 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Monceau-En-Ardenne. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Monceau-En-Ardenne. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt je toekomstige maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Aspiravi. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Monceau-En-Ardenne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Monceau-En-Ardenne en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Monceau-En-Ardenne

Bijna alle energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Monceau-En-Ardenne. Toch zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Monceau-En-Ardenne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Bièvre zien we verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5555. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Engie energie.