Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Graide

Direct energie vergelijken in Graide? Met behulp van deze website achterhaal je moeiteloos alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Graide de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je via de energievergelijker handige info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bièvre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Graide?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Graide. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Graide is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Graide, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via filteren in de tool ontdek jij moeiteloos een abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Graide

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Graide heet Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bièvre is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Graide

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Bièvre
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 31,40%
 • Hoofdpostcode: 5555
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2620 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-graide

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Graide bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 en 3390 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaal kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen bekijk jij voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Graide, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Graide


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €285 opleveren. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Graide. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Graide. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, Essent en ook Belpower. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Graide vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Graide en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Graide

Het merendeel van de energiemaatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Graide. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Graide vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Bièvre kennen we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5555. In deze woonplaats kan je soms relatief goedkoop participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo april 2024.