Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orchimont

Op je gemak energie vergelijken in Orchimont? Via deze website vind je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Orchimont voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je via onze vergelijker belangrijke info over zaken als o.a. energiebesparing in huis en zakelijke energie. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Orchimont?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Orchimont. Dit loopt van Lampirus tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orchimont is in april 2024? Vul eenvoudig de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Orchimont, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in onze vergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Orchimont

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Orchimont is Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Vresse-Sur-Semois wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Orchimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 30,80%
 • Centrale postcode: 5550
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2560 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-orchimont

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Orchimont is dat gemiddeld 1540 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zie jij informatie m.b.t. herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Orchimont, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.energie2030.be en ook www.elegant.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Orchimont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €285 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder vind je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Orchimont. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Orchimont. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert je betreffende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Elegant. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Orchimont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Orchimont en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Orchimont

De meeste organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Orchimont. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Orchimont vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Vresse-Sur-Semois zien we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5550. In deze regio kan je soms met financiële bonussen meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Luminus april 2024.