Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nafraiture

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nafraiture? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Nafraiture prijstechnisch het meest interessant is. Ook verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over topics als bijv. verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nafraiture?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Nafraiture. Van Poweo tot en met Luminus, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nafraiture is op dit moment? Geef hierna de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze prijzencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Nafraiture, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nafraiture

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Nafraiture is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Vresse-Sur-Semois valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Nafraiture

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 30,70%
 • Hoofdpostcode: 5550
 • Verbruik Mazout: 2550 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-nafraiture

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Nafraiture is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 + 3355 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten lees je voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Nafraiture, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Nafraiture


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €350 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nafraiture. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Nafraiture. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent + Poweo. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nafraiture vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nafraiture en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Nafraiture

Een groot deel van de bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Nafraiture. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Nafraiture vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Vresse-Sur-Semois zijn er nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5550. In deze regio kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ mei 2024.