Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bagimont

Snel energie vergelijken in Bagimont? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Bagimont prijstechnisch het meest interessant is. Voorts verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over onderwerpen als o.a. de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Bovendien vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bagimont?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Bagimont. Van Engie tot OCTA+, de keuze is enorm. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bagimont voor jou is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze handige vergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Bagimont, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de tool check je moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bagimont

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bagimont is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Vresse-Sur-Semois valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Bagimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 30,10%
 • Postcode: 5550
 • Verbruik Mazout: 2490 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-bagimont

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Bagimont is dit gemiddeld zo’n 1505 m3 en nog eens 3325 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij elk contract zoek je data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Bagimont, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bagimont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €350 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Bagimont. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Vaak worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bagimont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw aanstaande gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Zoals Luminus, ENGIE + Watz. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bagimont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bagimont en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Bagimont

Het merendeel van de organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Bagimont. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Bagimont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Vresse-Sur-Semois bestaan er verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5550. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant overstappen.