Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Alle

Zonder problemen energie vergelijken in Alle? Dankzij deze website achterhaal je snel en simpel alle grote bedrijven als Essent & Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Alle de laagste prijs biedt. Daarbij check je op deze website praktische info over items als overstappen en zakelijke energie. Daarbij geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Alle?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Alle. Dat gaat van Engie tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alle voor jou is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Maar, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Middels de energiehunter check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Alle, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filters in de tool achterhaal je eenvoudig een abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Alle

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Alle betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Vresse-Sur-Semois wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Alle

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • CV ketel: Brotje
 • Groene energie: 30,00%
 • Hoofdpostcode: 5550
 • Aantal mazout liters: 2480 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-alle

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Alle is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 en 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle abonnementen achterhaal je specificaties zoals type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Alle, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Zoals www.luminus.be of natuurlijk www.ecopower.be. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Alle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €370 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Alle. In dat geval is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Alle. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt de gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE + ZENO. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Alle vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Alle en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Alle

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Alle. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Alle vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Vresse-Sur-Semois kennen we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5550. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy overstappen.