Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hastière-Par-Delà

Gemakkelijk energie vergelijken in Hastière-Par-Delà? Geholpen door energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Eneco & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Hastière-Par-Delà de laagste prijs hanteert. Verder vind je via de energievergelijker belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hastière-Par-Delà?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Hastière-Par-Delà. Dit loopt van Poweo tot aan Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hastière-Par-Delà is? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hastière-Par-Delà, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in onze vergelijker bekijk je moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hastière-Par-Delà

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van bedrijven en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Hastière-Par-Delà betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hastière valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Hastière-Par-Delà

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene energie: 29,60%
 • Postcode: 5541
 • Verbruik Mazout: 2440 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-hastiere-par-dela

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Hastière-Par-Delà ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 en 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk abonnement vind je gegevens zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hastière-Par-Delà, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Zoals www.lampiris.be en ook www.energypeople.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Hastière-Par-Delà


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €260 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hastière-Par-Delà. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hastière-Par-Delà. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw aankomende leverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste aanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris of Watz. Tevens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hastière-Par-Delà vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hastière-Par-Delà en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hastière-Par-Delà

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Hastière-Par-Delà. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hastière-Par-Delà vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Hastière kennen we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5541. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Luminus overstappen.