Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haut-Le-Wastia

Snel online energie vergelijken in Haut-Le-Wastia? Met behulp van www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven zoals Essent en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Haut-Le-Wastia de laagste prijs biedt. Daarnaast bekijk je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anhée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Haut-Le-Wastia?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Haut-Le-Wastia. Van Engie tot en met Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haut-Le-Wastia is op dit moment? Vul hieronderjouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haut-Le-Wastia, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de energievergelijker check je verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Haut-Le-Wastia

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Haut-Le-Wastia is Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Anhée valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Haut-Le-Wastia

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Anhée
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel groen: 29,00%
 • Postcodegebied: 5537
 • Mazout verbruik: 2380 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-haut-le-wastia

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Haut-Le-Wastia ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 & 3485 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van elk pakket bekijk je informatie m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Haut-Le-Wastia, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en www.zeno.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Haut-Le-Wastia


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €355 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Haut-Le-Wastia. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Haut-Le-Wastia. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt de aanstaande energieleverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ook ZENO. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Haut-Le-Wastia vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Haut-Le-Wastia en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Haut-Le-Wastia

Een groot deel van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Haut-Le-Wastia. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Haut-Le-Wastia vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Anhée zien we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5537. In deze regio kan je soms relatief goedkoop meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo afsluiten.