Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bioul

Gemakkelijk energie vergelijken in Bioul? Via deze website tref je probleemloos alle beschikbare bedrijven zoals Engie en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bioul de beste deal heeft! Ook verzamel je via de energievergelijker handige info over thema’s zoals energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anhée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bioul?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Bioul. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bioul is in april 2024? Vul direct de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bioul, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Via keuzes in de prijzenvergelijker zoek jij probleemloos een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bioul

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Bioul is Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Anhée wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Bioul

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Anhée
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 28,80%
 • Postcodegebied: 5537
 • Mazout verbruik: 2360 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-bioul

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Bioul bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk abonnement vind je info over herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Bioul, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Zoals www.engie.be + www.trevion.be. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bioul


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €380 besparen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Bioul. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bioul. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, Essent en ZENO. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bioul vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bioul en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Bioul

Bijna alle energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Bioul. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bioul vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Anhée bestaan er nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5537. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy afsluiten.