Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Godinne

Meteen energie vergelijken in Godinne? Aan de hand van onze website vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Godinne de laagste prijs biedt. Daarbij check je op onze website waardevolle info over items als o.a. het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Godinne?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Godinne. Dat loopt van Poweo tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Godinne is? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Godinne, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de Energiehunter checkt men simpel en snel een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Godinne

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Godinne heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Godinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene stroom: 28,20%
 • Centrale postcode: 5530
 • Gem. mazout: 2300 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-godinne

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Godinne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1410 m3 en 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante energieleveranciers. Bij alle abonnementen zoek je specificaties aangaande type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Godinne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Godinne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Godinne. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Godinne. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris of Aspiravi. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Godinne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Godinne en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Godinne

Bijna alle maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Godinne. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Godinne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Yvoir zijn er steeds meer activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5530. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Eneco afsluiten.