Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Durnal

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Durnal? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je probleemloos alle bekende energiebedrijven als bijv. Essent en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Durnal prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je via de energievergelijker uitgebreide info over items als het ideale overstapmoment en tips om te besparen op energie. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 400,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Durnal?

We zien enorm veel energieleveranciers in Durnal. Van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Durnal is in april 2024? Vul hierna de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Durnal, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties in de tarievenvergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Durnal

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Durnal is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Durnal

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene stroom: 28,00%
 • Postcodegebied: 5530
 • Mazout: 2280 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-durnal

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Durnal gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 + 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder abonnement lees je data zoals soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Durnal, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Durnal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €325 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Durnal. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Durnal. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de nieuwe leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en Energie 2030. Hierna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Durnal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Durnal en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Durnal

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Durnal. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Durnal vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Yvoir zien we nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5530. In de regio kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie afsluiten.