Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sommière

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sommière? Geholpen door www.energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen zoals OCTA+ en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Sommière het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je op energiehunter.be waardevolle informatie over onderwerpen zoals de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Daarnaast geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Onhaye
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sommière?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Sommière. Dat loopt uiteen van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sommière is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sommière, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Via filteren in de energievergelijker detecteer je gemakkelijk een product dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sommière

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sommière is Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Onhaye is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Sommière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Onhaye
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene stroom: 27,60%
 • Postcodegebied: 5523
 • Mazout: 2240 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-sommiere

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Sommière ligt dat gemiddeld op circa 1585 m3 & 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Van elk abonnement zie jij data als soort energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Sommière, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.ecopower.be. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Sommière


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €310 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sommière. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sommière. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste partij. Bijv. Luminus, Essent en ook Ecopower. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sommière vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sommière en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sommière

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Sommière. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Sommière vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Onhaye zijn er allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5523. Als inwoner van deze plaats kan je vaak vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy abonnement.