Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Serville

Snel energie vergelijken in Serville? Via deze website vind je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Serville voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je via de energievergelijker handige info over items als energiebelastingen en verschillende contracttypes. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Onhaye
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Serville?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Serville. Dit varieert van Poweo tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Serville is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Serville, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Serville

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Serville heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Onhaye wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Serville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Onhaye
 • Populair merk: Fasto
 • Groene energie: 27,40%
 • Hoofdpostcode: 5521
 • Verbruik stookolie: 2220 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-serville

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Serville ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Van elk abonnement check jij info m.b.t. herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Serville, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be + www.eneco.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Serville


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €315 voordeel geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Serville. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Serville. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je aanstaande energie-aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Elegant. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Serville vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Serville en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Serville

Veel bedrijven leveren momenteel groene stroom in Serville. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Serville vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Onhaye kennen we nogal wat acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5521. In deze regio kan je meer en meer extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Watz abonnement.