Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lisogne

Gemakkelijk energie vergelijken in Lisogne? Middels de energievergelijker vergelijk je supersnel alle grote energiebedrijven zoals Engie & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Lisogne het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts tref je via de Energiehunter bruikbare informatie over topics als bijvoorbeeld gastarieven en vaste of variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lisogne?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lisogne. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lisogne is voor jouw situatie? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energiehunter bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Lisogne, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de tool vindt men eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lisogne

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Handige website

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Lisogne betreft Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Dinant wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Lisogne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene stroom: 26,90%
 • Postcodegebied: 5501
 • Mazout: 2170 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-lisogne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Lisogne ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 plus 3380 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten achterhaal je details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lisogne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.lampiris.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lisogne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €285 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lisogne. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lisogne. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert je gekozen energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en ook Wase Wind. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lisogne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lisogne en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Lisogne

Tal van aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Lisogne. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Lisogne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Dinant bestaan er tegenwoordig diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5501. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent abonnement.