Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Falmagne

Zonder problemen energie vergelijken in Falmagne? Dankzij www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle relevante bedrijven zoals Mega en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Falmagne de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je op onze website bruikbare info over items zoals energieaansluitingen en zakelijke energie. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Falmagne?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Falmagne. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het net van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Falmagne is? Geef hieronderjouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze energie achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Falmagne, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties in de energievergelijker bekijken jullie probleemloos een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Falmagne

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende beheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Falmagne betreft Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Dinant wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Falmagne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene stroom: 26,60%
 • Centrale postcode: 5500
 • Gem. mazout: 2140 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-falmagne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Falmagne is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 en 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij alle contracten vind jij informatie aangaande soort energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Falmagne, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Falmagne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €295 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Falmagne. Daarna is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Falmagne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de gekozen gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Eneco, Lampiris + Belpower. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Falmagne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Falmagne en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Falmagne

Een groot deel van de energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Falmagne. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Falmagne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Dinant zien we verscheidene projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5500. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo tarieven.