Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noville-Les-Bois

Direct energie vergelijken in Noville-Les-Bois? Middels energiehunter.be check je supersnel alle interessante aanbieders als bijv. OCTA+ & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Noville-Les-Bois het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts verzamel je via onze vergelijker waardevolle info over thema’s als bijv. energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 355,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Noville-Les-Bois?

We zien enorm veel energieleveranciers in Noville-Les-Bois. Dit loopt van Engie tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig zijn het zo’n 20 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noville-Les-Bois is die past bij jouw verbruik? Vul direct de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Noville-Les-Bois, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in de tool vind jij simpel en snel een abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Noville-Les-Bois

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Handige website
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Noville-Les-Bois is Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Fernelmont valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Noville-Les-Bois

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • Populaire CV: Elco
 • Groene stroom: 26,00%
 • Postcodegebied: 5380
 • Aantal mazout liters: 2080 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-noville-les-bois

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Noville-Les-Bois ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Veelal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk abonnement lees jij gegevens aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Noville-Les-Bois, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be of www.belpower.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Noville-Les-Bois


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €255 bonus betekenen. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Noville-Les-Bois. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Noville-Les-Bois. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je aanstaande energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE of Aspiravi. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Noville-Les-Bois vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Noville-Les-Bois en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Noville-Les-Bois

Een groot deel van de organisaties bieden momenteel groene stroom in Noville-Les-Bois. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Noville-Les-Bois vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Fernelmont zien we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5380. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus tarieven.