Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Forville

Snel energie vergelijken in Forville? Via energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle erkende energie aanbieders zoals Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Forville voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als bijv. verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Forville?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Forville. Van Lampirus tot en met OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Forville is in april 2024? Vul gelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Forville, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filters in de tarievenvergelijker bekijken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Forville

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Forville betreft Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Fernelmont wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Forville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene energie: 25,50%
 • Postcode: 5380
 • Mazout: 2030 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-forville

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Forville ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 en 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk contract vind je info m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Forville, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Onder andere www.engie.be of www.eni.com. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Forville


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €395 besparen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Forville. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Forville. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt je betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe leverancier. Denk aan Luminus, ENGIE en Trevion. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Forville vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Forville en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Forville

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Forville. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Forville vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Fernelmont bestaan er tegenwoordig verscheidene plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5380. In deze regio kan je vaak extra voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz contract.