Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cortil-Wodon

Zonder problemen energie vergelijken in Cortil-Wodon? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Cortil-Wodon de beste deal heeft! Tevens check je op deze website bruikbare info over thema’s als o.a. gastarieven en verschillende contracttypes. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Cortil-Wodon?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Cortil-Wodon. Van Antargaz tot en met Watz, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ideg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cortil-Wodon is? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Cortil-Wodon, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Cortil-Wodon

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Cortil-Wodon is Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Fernelmont wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Cortil-Wodon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel groen: 25,40%
 • Centrale postcode: 5380
 • Mazout consumptie: 2020 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-cortil-wodon

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Cortil-Wodon is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 en 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij ieder abonnement zie je informatie met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Cortil-Wodon, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be + www.zeno.be. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Cortil-Wodon


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be vind je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Cortil-Wodon. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Cortil-Wodon. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw gekozen aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE of natuurlijk Poweo. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Cortil-Wodon vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Cortil-Wodon en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Cortil-Wodon

Veel bedrijven verschaffen op dit moment groene stroom in Cortil-Wodon. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Cortil-Wodon vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Fernelmont zien we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5380. In deze plaats kan je vaak vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo contract.