Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noiseux

Gemakkelijk energie vergelijken in Noiseux? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Noiseux de beste deal heeft! Daarbij lees je op deze website waardevolle informatie over onderwerpen als verbruik in de regio en handige bespaartips. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Noiseux?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Noiseux. Dat gaat van Antargaz tot een speler als OCTA+, de keuze is enorm. Hedendaags tellen we ruim 40 organisaties. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energiebedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noiseux is in april 2024? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Noiseux, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool zoeken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Noiseux

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Noiseux heet Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Somme-Leuze is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Noiseux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 25,00%
 • Hoofdpostcode: 5377
 • Mazout verbruik: 1980 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-noiseux

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Noiseux is dit gemiddeld zo’n 1455 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk abonnement bekijk jij voorwaarden als soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Noiseux, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.octaplus.be en www.zeno.be. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Noiseux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €305 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigtip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Noiseux. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Noiseux. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je gekozen gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze website vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Noiseux vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Noiseux en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Noiseux

Het gros van de maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Noiseux. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Noiseux vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Somme-Leuze bestaan er tegenwoordig allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5377. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz contract.