Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nettinne

Snel online energie vergelijken in Nettinne? Via onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Nettinne de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op onze website waardevolle info over zaken als o.a. onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nettinne?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nettinne. Van Eneco tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze werken uitsluitend met de infrastructuur van Aieg. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nettinne is in april 2024? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via onze handige vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Nettinne, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in de vergelijkingstool ontdek je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nettinne

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Nettinne heet Aieg. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Somme-Leuze is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Nettinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 24,90%
 • Postcode: 5377
 • Mazout: 1970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-nettinne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Nettinne is dat gemiddeld 1450 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle pakketten zie je gegevens zoals type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Nettinne, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.essent.be en ook www.elegant.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nettinne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €390 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Nettinne. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Nettinne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem een nieuwe energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent of Comfort Energy. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De aankomende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Nettinne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Nettinne en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Nettinne

De meeste maatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Nettinne. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Nettinne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Somme-Leuze bestaan er nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5377. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega contract.