Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maffe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Maffe? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle interessante leveranciers als o.a. Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Maffe de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via onze vergelijker belangrijke informatie over topics als o.a. stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Maffe?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Maffe. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Aieg. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maffe is op dit moment? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Maffe, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de tool bekijkt men probleemloos een product dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Maffe

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Maffe betreft Aieg. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Havelange is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Maffe

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • CV Merk: Faber
 • Groene stroom: 24,30%
 • Hoofdpostcode: 5374
 • Mazout: 1910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-maffe

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Maffe ligt dit gemiddeld op 1420 m3 & 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Meestal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk pakket lees jij informatie als soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Maffe, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.belpower.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Maffe


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €375 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna lees je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maffe. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Maffe. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je geselecteerde energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of natuurlijk Trevion. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Maffe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Maffe en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Maffe

Het gros van de leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Maffe. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groene Energie uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Maffe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Havelange zien we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5374. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Antargaz.