Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Barvaux-Condroz

Snel energie vergelijken in Barvaux-Condroz? Geholpen door de energievergelijker check je snel en simpel alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Barvaux-Condroz de laagste prijs hanteert. Tevens tref je op energiehunter.be belangrijke info over topics als energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

  • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
  • Wij slaan geen persoonsgegevens op
  • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Binnen mum van tijd overgestapt
  • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
  • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Barvaux-Condroz?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Barvaux-Condroz. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barvaux-Condroz is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Barvaux-Condroz, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteert men zonder problemen een product dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Barvaux-Condroz

  • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
  • OCTA+: Uitstekende klantenservice
  • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
  • MEGA: Overzichtelijke contracten
  • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
  • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
  • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
  • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
  • Watz: Goede klantenservice
  • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
  • Comfort Energy: Online facturen bekijken
  • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Barvaux-Condroz is Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Havelange is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Barvaux-Condroz

  • Provincie: Namen
  • Gemeente: Havelange
  • Populaire CV: AWB
  • Aandeel groen: 23,70%
  • Postcodegebied: 5370
  • Gemiddeld verbr. mazout: 1850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

  • Netbeheerder: Ideg
  • Gasregio: Ideg
  • Gastarief M3: €0,369
  • Stroomtarief kwh: €0,272
  • Gem. gasverbruik: 1595 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-barvaux-condroz

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

  1. Situatieschets

    Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

  2. Type meter + verbruik invullen

    Voer je verbruik van stroom en gas in. In Barvaux-Condroz ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 + 3435 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

  3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

    Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

  4. Aanbieders vergelijken

    In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder pakket zie je voorwaarden met betrekking tot type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Barvaux-Condroz, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

  5. Regel online je overstap

    Een goede prijsaanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Barvaux-Condroz


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €380 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

  • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
  • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
  • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
  • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
  • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Barvaux-Condroz. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Barvaux-Condroz. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent en Energie 2030. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Barvaux-Condroz vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Barvaux-Condroz en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Barvaux-Condroz

Bijna alle energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Barvaux-Condroz. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Barvaux-Condroz vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Havelange zijn er steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5370. In deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

  • Spouw-, vloer- en dakisolatie
  • Installeren van zonnepanelen
  • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
  • Zonneboiler in de woning
  • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
  • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega.