Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Achet

Snel energie vergelijken in Achet? Dankzij onze vergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Mega & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Achet de laagste prijs biedt. Verder tref je op deze pagina belangrijke informatie over zaken zoals maatschappijen en concrete energiebespaartips. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 345,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Achet?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Achet. Van Poweo tot aan OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Achet is voor jouw verbruik? Vul gelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Achet, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Achet

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Achet heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hamois wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Achet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hamois
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 23,40%
 • Postcodegebied: 5362
 • Verbruik Mazout: 1820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-achet

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Achet is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 en 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij elk pakket zie jij gegevens als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Achet, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een goede actie in het lijstje? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.aspiravi.be. De gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Achet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €295 voordeel geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Achet. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Achet. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de gekozen maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Watz. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Achet vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Achet en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Achet

Het gros van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Achet. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Achet vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Hamois zijn er steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5362. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco.