Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Perwez-Haillot

Eenvoudig energie vergelijken in Perwez-Haillot? Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Mega & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Perwez-Haillot de scherpste prijs kan bieden. Ook vergaar je via de Energiehunter nuttige info info over items als tarieven en info over duurzame energie. Daarbij verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ohey
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 225,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Perwez-Haillot?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Perwez-Haillot. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 35 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Perwez-Haillot is die past bij jouw verbruik? Vul snel de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Perwez-Haillot, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties maken in onze vergelijker ontdekken jullie zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Perwez-Haillot

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Perwez-Haillot betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ohey valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Perwez-Haillot

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ohey
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 22,80%
 • Centrale postcode: 5352
 • Verbruik Mazout: 1760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-perwez-haillot

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Perwez-Haillot bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1550 m3 & 3390 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Bij elk pakket zoek je data zoals herkomst van stroom en gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Perwez-Haillot, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte kortingsactie gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be + www.ebem.be. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Perwez-Haillot


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €380 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Perwez-Haillot. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Perwez-Haillot. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Onder andere Luminus, Lampiris en Trevion. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Perwez-Haillot vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Perwez-Haillot en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Perwez-Haillot

Een groot deel van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Perwez-Haillot. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “Groene Energie uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Perwez-Haillot vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Ohey zijn er nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5352. In deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Comfort Energy prijzen juli 2024.