Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Faulx-Les-Tombes

Op je gemak energie vergelijken in Faulx-Les-Tombes? Met behulp van onze website vind je probleemloos alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Faulx-Les-Tombes voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gesves
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Faulx-Les-Tombes?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Faulx-Les-Tombes. Dat gaat van Poweo tot aan OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Faulx-Les-Tombes is in april 2024? Voer vlug de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze energie bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Faulx-Les-Tombes, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties maken in de vergelijkingstool ontdek je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Faulx-Les-Tombes

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Faulx-Les-Tombes is Ideg. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gesves is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten over Faulx-Les-Tombes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gesves
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene stroom: 22,20%
 • Postcodegebied: 5340
 • Gem. mazout: 1700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-faulx-les-tombes

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Faulx-Les-Tombes ligt dit gemiddeld op 1520 m3 en 3360 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk abonnement tref je details m.b.t. soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Faulx-Les-Tombes, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie tegengekomen? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de maatschappij. Onder andere www.energie2030.be of www.ecopower.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Faulx-Les-Tombes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €330 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Faulx-Les-Tombes. Dan is de besparing het grootst. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Faulx-Les-Tombes. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Faulx-Les-Tombes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Faulx-Les-Tombes en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Faulx-Les-Tombes

Het gros van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Faulx-Les-Tombes. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Faulx-Les-Tombes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Gesves zijn er diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5340. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Eneco prijzen april 2024.