Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sart-Bernard

Op je gemak energie vergelijken in Sart-Bernard? Middels de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als bijv. Eneco & Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Sart-Bernard de beste deal heeft! Ook vergaar je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Assesse
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sart-Bernard?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Sart-Bernard. Van Essent tot aanbieders zoals Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In mei 2024 zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Aieg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sart-Bernard is in mei 2024? Geef moeiteloos de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sart-Bernard, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de tool zoek jij probleemloos een overeenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sart-Bernard

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Sart-Bernard heet Aieg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Assesse wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Sart-Bernard

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Assesse
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene energie: 21,70%
 • Postcodegebied: 5330
 • Mazout verbruik: 1650 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-sart-bernard

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Sart-Bernard bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 plus 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk abonnement vind jij voorwaarden over soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sart-Bernard, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.essent.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Sart-Bernard


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €265 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sart-Bernard. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sart-Bernard. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe leverancier. Zoals Luminus, Essent en ook Trevion. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sart-Bernard vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sart-Bernard en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sart-Bernard

Tal van aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Sart-Bernard. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor de optie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sart-Bernard vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Assesse zien we steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5330. In de regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Elegant prijzen.