Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Taviers

Direct energie vergelijken in Taviers? Via de energievergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Taviers voor jou de beste prijs heeft. Verder check je via onze vergelijker waardevolle info over items als maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Taviers?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Taviers. Van Poweo tot aan OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Aieg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Taviers is voor jouw verbruik? Vul hieronderde benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Taviers, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool bekijken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Taviers

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Taviers is Aieg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Eghezée is de netbeheerder van het gas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Taviers

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV ketel: Faber
 • Groene stroom: 21,30%
 • Centrale postcode: 5310
 • Mazout: 1610 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-taviers

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Taviers is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van ieder pakket bekijk jij informatie als soort energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Taviers, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Taviers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €295 besparen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Taviers. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Taviers. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Energie 2030. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Taviers vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Taviers en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Taviers

Tal van aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Taviers. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Taviers vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Eghezée zijn er steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5310. In de regio kan je soms vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega prijzen.