Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mehaigne

Gemakkelijk energie vergelijken in Mehaigne? Geholpen door de energievergelijker vind je probleemloos alle erkende aanbieders als o.a. Mega & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Mehaigne voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je op energiehunter.be praktische info over thema’s zoals overstappen en tips om te besparen op energie. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mehaigne?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Mehaigne. Dat loopt van Essent tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag zijn het zo’n 25 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mehaigne is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mehaigne, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via filters in de Energiehunter achterhaal jij moeiteloos een contract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Mehaigne

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Mehaigne is Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Eghezée is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Mehaigne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 21,00%
 • Hoofdpostcode: 5310
 • Mazout consumptie: 1580 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-mehaigne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Mehaigne is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 plus 3300 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement bekijk jij info zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mehaigne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.luminus.be en ook www.ebem.be. De betreffende energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mehaigne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €320 opleveren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mehaigne. In dat geval is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Mehaigne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je geselecteerde aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mehaigne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mehaigne en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Mehaigne

Het merendeel van de leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Mehaigne. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Mehaigne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Eghezée bestaan er verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5310. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco prijzen.