Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dhuy

Zonder problemen energie vergelijken in Dhuy? Middels deze website tref je gemakkelijk alle grote leveranciers als Luminus en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Dhuy prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vergaar je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Ook verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dhuy?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Dhuy. Van Essent tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dhuy is op dit moment? Geef moeiteloos de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Dhuy, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van de keuzevakjes in de tool checken jullie zonder problemen een energieproduct dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dhuy

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Dhuy heet Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Eghezée wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Dhuy

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV Merk: Bosch
 • Groene energie: 20,50%
 • Hoofdpostcode: 5310
 • Verbruik Mazout: 1530 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-dhuy

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Dhuy bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande abonnementen kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk contract tref je informatie als type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Dhuy, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of www.zeno.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dhuy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €390 winst geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Dhuy. Zodoende is de besparing het grootst. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Dhuy. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt je geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ebem. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Dhuy vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dhuy en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Dhuy

De meeste leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Dhuy. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Dhuy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Eghezée bestaan er steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5310. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant duurzame energie.