Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Branchon

Zonder problemen energie vergelijken in Branchon? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je supersnel alle verkrijgbare leveranciers als Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Branchon voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je via onze vergelijker praktische info over zaken als energieaansluitingen en de slimme meter. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Branchon?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Branchon. Van Essent tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig zijn het zo’n 35 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Branchon is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels de energiehunter vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Branchon, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de tarievenvergelijker bekijk jij moeiteloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Branchon

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Branchon heet Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Eghezée wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Branchon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • Populair merk: Wolf
 • Groene energie: 20,40%
 • Postcodegebied: 5310
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-branchon

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Branchon ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 + 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle interessante energieleveranciers. Van elk pakket check jij gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Branchon, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be of www.elegant.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Branchon


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €365 korting realiseren. Desondanks, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Branchon. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Branchon. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE + Watz. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Branchon vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Branchon en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Branchon

Een groot deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Branchon. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Branchon vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Eghezée zien we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5310. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy duurzame energie.