Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Seilles

Meteen energie vergelijken in Seilles? Geholpen door www.energiehunter.be vind je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als o.a. Engie en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Seilles het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als o.a. onderwerpenen salderen. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Seilles?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Seilles. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Seilles is? Geef snel de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Seilles, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de energievergelijker achterhalen jullie moeiteloos een energieproduct dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Seilles

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Seilles heet Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Andenne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Seilles

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 19,80%
 • Postcode: 5300
 • Aantal mazout liters: 2970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-seilles

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Seilles ligt dit gemiddeld op 1400 m3 en nog eens 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk contract zoek je voorwaarden aangaande herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Seilles, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. Denk aan www.engie.be en ook www.trevion.be. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Seilles


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €350 besparen. Toch, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Seilles. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Seilles. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste partij. Zoals Luminus, Essent en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Seilles vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Seilles en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Seilles

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Seilles. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Seilles vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Andenne kennen we meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5300. In deze regio kan je soms extra voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco duurzame energie.