Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Namêche

Snel energie vergelijken in Namêche? Via www.energiehunter.be vind je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Mega & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Namêche de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je via de Energiehunter handige info over topics als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 335,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Namêche?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Namêche. Dit loopt van Poweo tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 35 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Namêche is op dit moment? Vul gelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze energie achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Namêche, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de Energiehunter ontdek je eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Namêche

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Namêche is Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Andenne is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Namêche

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • CV ketel: ACV
 • Groene energie: 19,60%
 • Postcodegebied: 5300
 • Mazout verbruik: 2950 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-nameche

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Namêche is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en 3445 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaal is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk pakket zoek je details met betrekking tot herkomst energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Namêche, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be of www.belpower.be. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Namêche


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €310 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Namêche. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Namêche. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of Belpower. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Namêche vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Namêche en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Namêche

Tal van bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Namêche. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Namêche vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Andenne bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5300. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie duurzame energie.