Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Spy

Eenvoudig energie vergelijken in Spy? Met behulp van energiehunter.be vind je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen als bijv. Mega en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Spy de beste deal heeft! Daarbij tref je op deze pagina bruikbare info over onderwerpen als o.a. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Spy?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Spy. Van Antargaz tot en met Ecopower, de keuze is enorm. In april 2024 is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spy voor jou is? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Spy, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels keuzes in de prijzenvergelijker check jij zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Spy

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Spy heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Spy

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 19,10%
 • Postcode: 5190
 • Gem. mazout: 2900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-spy

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Spy ligt dit gemiddeld op 1570 m3 & 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten bekijk jij info over soort stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Spy, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be en ook www.wasewind.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Spy


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €265 besparen. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Spy. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In de regel worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Spy. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aanstaande gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Energy People. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Spy vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Spy en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Spy

Het merendeel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Spy. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Spy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre bestaan er tegenwoordig vele plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5190. In deze woonplaats kan je vaak extra voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus vergelijken.