Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Onoz

Snel energie vergelijken in Onoz? Middels de Energiehunter check je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als o.a. OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Onoz het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vergaar je op deze website nuttige info info over items als bijv. de overstapservice en handige bespaartips. Voorts geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Onoz?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Onoz. Van Poweo tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 35 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Onoz is voor jouw verbruik? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Onoz, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in onze vergelijker vindt men zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Onoz

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Onoz is Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Onoz

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • CV ketel: Oertli
 • Groene energie: 18,90%
 • Hoofdpostcode: 5190
 • Mazout: 2880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-onoz

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Onoz ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 & 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen tref je data zoals type energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Onoz, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. O.a. www.engie.be en www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Onoz


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €285 winst geven. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Onoz. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Onoz. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent en Energy People. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Onoz vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Onoz en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Onoz

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Onoz. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Onoz vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre zien we diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5190. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega vergelijken.