Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rivière

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Rivière? Met behulp van onze vergelijker vind je snel en simpel alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ & Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Rivière de beste deal heeft! Daarbij check je via onze vergelijker belangrijke informatie over topics zoals verschillende gasregio’s en verschillende contractsoorten. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Profondeville
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rivière?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Rivière. Van Engie tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Onbekend. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rivière is voor jouw verbruik? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Rivière, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van filters in onze vergelijker zoek jij probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rivière

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Rivière heet Onbekend. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Profondeville is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Rivière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Profondeville
 • Populair merk: Fasto
 • Groene energie: 18,40%
 • Postcode: 5170
 • Gem. mazout: 2830 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-riviere

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Rivière bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 + 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van ieder pakket check jij specificaties met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Rivière, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Rivière


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €310 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Rivière. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Rivière. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je gekozen maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Elegant. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rivière vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rivière en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Rivière

Het gros van de organisaties verschaffen op dit moment groene stroom in Rivière. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Rivière vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Profondeville bestaan er steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5170. In deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie vergelijken.