Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Franière

Eenvoudig energie vergelijken in Franière? Dankzij de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle grote energieleveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Franière de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken zoals maatschappijen en zakelijke energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Floreffe
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Franière?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Franière. Dat loopt van Lampirus tot aan OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het net van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Franière is in april 2024? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Maar, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze tarievencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Franière, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker vindt men moeiteloos een abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Franière

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de prijzen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Franière heet Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Floreffe wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Franière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Floreffe
 • CV ketel: Baxi
 • Groene stroom: 39,90%
 • Centrale postcode: 5150
 • Mazout verbruik: 2770 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-franiere

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Franière ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en nog eens 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder pakket check jij info zoals soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Franière, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.essent.be + www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Franière


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €250 voordeel geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Franière. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Veelal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Franière. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of natuurlijk Trevion. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Franière vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Franière en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Franière

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Franière. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Franière vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Floreffe bestaan er verscheidene projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5150. In de regio kan je soms heel gunstig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz diensten.