Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ligny

Snel energie vergelijken in Ligny? Aan de hand van energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle erkende energiebedrijven zoals Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Ligny het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s als bijv. energieproblemen en verschillende contracttypes. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sombreffe
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ligny?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Ligny. Van Essent tot aan Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags tellen we ruim 30 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Onbekend. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ligny is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels onze tarievencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Ligny, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de tool zoek jij simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ligny

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energieleveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dit komt doordat er veel beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Ligny betreft Onbekend. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sombreffe is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Ligny

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sombreffe
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 39,60%
 • Centrale postcode: 5140
 • Mazout consumptie: 2740 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-ligny

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Ligny is dat gemiddeld 1490 m3 plus 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Van alle contracten zie jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ligny, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ligny


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €330 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ligny. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ligny. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste maatschappij. Zoals OCTA+, Essent + Energie 2030. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ligny vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ligny en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Ligny

Veel aanbieders bieden onderhand groene stroom in Ligny. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ligny vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Sombreffe bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5140. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ diensten.