Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sombreffe

Snel energie vergelijken in Sombreffe? Via de energievergelijker tref je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Sombreffe de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op deze website belangrijke informatie over thema’s als leveranciers en info over duurzame energie. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sombreffe
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 250,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sombreffe?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sombreffe. Van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Onbekend. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sombreffe is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sombreffe, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij filters in onze vergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sombreffe

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sombreffe heet Onbekend. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sombreffe valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Sombreffe

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sombreffe
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 0,27%
 • Postcodegebied: 5140
 • Verbruik stookolie: 1590 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-sombreffe

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Sombreffe is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 & 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen vind je informatie als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Sombreffe, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sombreffe


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €375 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Sombreffe. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sombreffe. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Eni. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De aankomende energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sombreffe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sombreffe en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Sombreffe

De meeste energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Sombreffe. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Sombreffe vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Sombreffe kennen we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5140. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz prijzen april 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente