Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gembloux

Eenvoudig energie vergelijken in Gembloux? Aan de hand van onze website doorzoek je supersnel alle bekende bedrijven zoals Essent & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Gembloux voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op energiehunter.be handige informatie over zaken zoals verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gembloux?

Er zijn best veel energieleveranciers in Gembloux. Dit loopt van Essent tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 35 maatschappijen. Zij lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiebedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gembloux is voor jouw situatie? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energietarievenvergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Gembloux, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker bekijk jij simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gembloux

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Gembloux betreft Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gembloux wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Gembloux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 0,266%
 • Hoofdpostcode: 5030
 • Mazout verbruik: 1550 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-gembloux

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Gembloux is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 plus 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket lees je specificaties over herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Gembloux, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.lampiris.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gembloux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €265 opleveren. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gembloux. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Gembloux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Antargaz. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door energiehunter.be tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Gembloux vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gembloux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gembloux

Tal van energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Gembloux. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Gembloux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Gembloux zien we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5030. In deze buurt kan je vaak heel gunstig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Lampirus prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente