Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Trois-Ponts

Gemakkelijk energie vergelijken in Trois-Ponts? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle grote maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Trois-Ponts prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je op onze website praktische informatie over zaken zoals energieproblemen en handige bespaartips. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Trois-Ponts
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,410
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 350,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Trois-Ponts?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Trois-Ponts. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Trois-Ponts is? Voer hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Trois-Ponts, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Trois-Ponts

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van energieleveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Trois-Ponts heet Intermosane Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Trois-Ponts valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Trois-Ponts

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trois-Ponts
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 0,262%
 • Hoofdpostcode: 4980
 • Verbruik stookolie: 1510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,410
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-trois-ponts

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Trois-Ponts gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1480 m3 en 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Van alle abonnementen achterhaal je info als soort stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Trois-Ponts, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.engie.be + www.trevion.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Trois-Ponts


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €345 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Trois-Ponts. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Trois-Ponts. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of Comfort Energy. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Trois-Ponts vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Trois-Ponts en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Trois-Ponts

Bijna alle maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Trois-Ponts. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Trois-Ponts vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Trois-Ponts bestaan er diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4980. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over OCTA+ prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente