Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Malmedy

Gemakkelijk energie vergelijken in Malmedy? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je probleemloos alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Malmedy de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je op deze pagina waardevolle info over thema’s zoals verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Malmedy
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Malmedy?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Malmedy. Van Engie tot en met Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment tellen we ruim 30 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Malmedy is in maart 2024? Voer snel de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Malmedy, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de Energiehunter detecteren jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Malmedy

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Malmedy heet Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Malmedy wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Malmedy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Malmedy
 • CV Merk: Atag
 • Groene stroom: 0,26%
 • Postcode: 4960
 • Aantal mazout liters: 3000 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-malmedy

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Malmedy gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 plus 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Van elk pakket vind je gegevens m.b.t. soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Malmedy, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie actie gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be of www.ecopower.be. De door jou gekozen energieonderneming regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Malmedy


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €395 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Malmedy. Zodoende is de besparing het grootst. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Malmedy. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Belpower. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Malmedy vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Malmedy en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Malmedy

Het gros van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Malmedy. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Malmedy vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Malmedy kennen we verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4960. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente