Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Spa

Snel online energie vergelijken in Spa? Met behulp van de Energiehunter tref je snel en simpel alle erkende aanbieders als OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Spa prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over items als stroomtarieven en handige bespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Spa
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Spa?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Spa. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spa voor jou is? Vul eenvoudig jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Spa, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool vinden jullie eenvoudig een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Spa

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders diensten leveren. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Spa betreft Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Spa valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Spa

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Spa
 • CV ketel: Sime
 • Groene energie: 0,256%
 • Postcode: 4900
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2960 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-spa

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Spa bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 plus 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze details werken door in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Van elk contract check je specificaties als herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Spa, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be en www.ecopower.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Spa


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Spa. Zo ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Spa. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Belpower. Ook bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Spa vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Spa en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Spa

Een aanzienlijk deel van de organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Spa. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Spa vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Spa bestaan er verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4900. In deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant prijzen.