Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Plombières

Eenvoudig energie vergelijken in Plombières? Met behulp van www.energiehunter.be check je supersnel alle grote energie aanbieders als bijv. OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Plombières voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je op energiehunter.be bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Plombières
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 465,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Plombières?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Plombières. Van Eneco tot een speler als Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen de leidingen van Interest/Interost. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Plombières is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Plombières, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v jouw input in de energievergelijker vind jij zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Plombières

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Plombières heet Interest/Interost. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Plombières is de netbeheerder van het gas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Plombières

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Plombières
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 0,25%
 • Postcode: 4850
 • Gem. mazout: 2900 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-plombieres

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Plombières gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1420 m3 en 3445 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder contract check je info als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Plombières, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Plombières


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €290 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder tref jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Plombières. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Plombières. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt de aankomende maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Ebem. Bij de volgende stap selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Plombières vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Plombières en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Plombières

De meeste energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Plombières. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Plombières vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Plombières kennen we nogal wat acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4850. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente