Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dison

Op je gemak energie vergelijken in Dison? Via www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle relevante energieleveranciers als Watz & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Dison de beste deal heeft! Voorts check je op energiehunter.be belangrijke informatie over topics als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dison
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 475,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Dison?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Dison. Dat gaat van Antargaz tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 20 aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Interest/Interost. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dison is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze tarievencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Dison, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Dison

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Dison is Interest/Interost. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Dison is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Dison

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dison
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel groen: 0,245%
 • Postcode: 4820
 • Mazout: 2850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-dison

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Dison ligt dit gemiddeld op 1600 m3 + 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk contract achterhaal jij info over type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dison, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Dison


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €315 besparen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Dison. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dison. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw geselecteerde energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent en Trevion. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Dison vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dison en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dison

Het gros van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Dison. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Dison vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Dison zijn er verscheidene plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4820. In deze regio kan je wellicht heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente