Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Amel

Direct energie vergelijken in Amel? Dankzij de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders als Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Amel de scherpste prijs kan bieden. Ook check je via de energievergelijker handige informatie over zaken als o.a. maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Amel
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 365,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Amel?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Amel. Dat gaat van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Deze werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amel is voor jouw verbruik? Geef direct de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Amel, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de energievergelijker check je gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Amel

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Amel betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Amel is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Amel

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Amel
 • CV ketel: Baxi
 • Groene energie: 0,241%
 • Hoofdpostcode: 4770
 • Mazout verbruik: 2810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-amel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Amel ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 + 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaliter is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract vind jij voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Amel, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige leverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Amel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €350 korting realiseren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Amel. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Amel. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energieleverancier. Zoals OCTA+, Essent en ook Belpower. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Amel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Amel en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Amel

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Amel. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Amel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Amel bestaan er steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4770. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Watz duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente