Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lontzen

Zonder problemen energie vergelijken in Lontzen? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Lontzen de beste deal heeft! Bovendien bekijk je op deze website praktische informatie over thema’s zoals stroomtarieven en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lontzen
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 230,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lontzen?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Lontzen. Dat loopt uiteen van Poweo tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag tellen we ruim 40 providers. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lontzen is? Geef direct de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Toch, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lontzen, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de tarievenvergelijker ontdekt men eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lontzen

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van organisaties en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Lontzen betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lontzen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Lontzen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lontzen
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene energie: 0,236%
 • Centrale postcode: 4710
 • Verbruik Mazout: 2760 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-lontzen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Lontzen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 & 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire energieleveranciers. Van ieder abonnement achterhaal jij gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lontzen, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.luminus.be en ook www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Lontzen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €255 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Lontzen. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lontzen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je aankomende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE + Ecopower. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lontzen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lontzen en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Lontzen

De meeste aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Lontzen. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lontzen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Lontzen zien we verscheidene activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4710. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente